Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Τιμητική αναφορά στον έφεδρο υπολοχαγό Γεώργιο Ιω. Αναστασόπουλο

Εφυγε σήμερα από κοντά μας ένας από τους λίγους επιζώντες παλαιμάχους του’40.
Πρόκειται για τον έφεδρο υπολοχαγό Γεώργιο Ιω. Αναστασόπουλο.
Η τελευταία πράξη θα γίνει αύριο (23/7/2015) στο κοιμητήριο του Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή Αττικής.
Την περίοδο του’40 ήταν έφεδρος Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού και πολέμησε στα βορειοηπειρωτικά βουνά κατά του Ιταλού εισβολέα.
Στις επιχειρήσεις του τομέα Αγιοι Σαράντα –Χειμμάρα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Σ1 Πεδινό χειρουργείο που λειτουργούσε στο χωριό Βουλιαράτι Αργυροκάστρου.
Μετά την επούλωση των τραυμάτων επανήλθε πάλι στο μέτωπο και έμεινε μέχρι τη λήξη του πολέμου.
Τα γεγονότα του πολέμου έμειναν βαθιά χαραγμένα στο μυαλό του και μετά από 72 χρόνια από το έπος του 40, στο γέρμα της ζωής του, θέλησε να εκπληρώσει το χρέος προς τους συμπολεμιστές του που έμειναν για πάντα, στα μέρη που πολέμησε.
Ετσι με την ευκαιρία τριήμερης προσκυνηματικής εκδρομής στη βόρειο ήπειρο που πραγματοποίησαν τα πνευματικά σωματεία της χώρας μας ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ και ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ τα οποία μου εμπιστεύτηκαν την οργάνωσή της, έλαβε μέρος μαζί με μέλη της οικογένειάς του.
Οι σκηνές συγκινητικές. Αντίκρισε τα μέρη που πολέμησε και στο στρατιωτικό κοιμητήριο του Βουλιαρατίου ως παλαίμαχος του 40 κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των συμπολεμιστών του.
Λίγες ημέρες αργότερα τα πνευματικά σωματεία που προανέφερα σε ειδική τελετή που έγινε στην Αθήνα τον τίμησαν με το χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α’ Τάξεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: